Valokuvia - Myötätunnon tie

Myötätunnon tie on kooste kuvasarjoista, joissa olen valokuvauksen keinoin käsitellyt suhdettani erilaisia elämänkokemuksia kohtaan pilke silmäkulmassa, myötätuntoisesti. Näiden kuvasarjojen kuvaaminen ja kuvattavana oleminen on ollut minulle eräänlainen siirtymäriitti tai rituaali, jonka avulla olen tietoisesti pyrkinyt päästämään irti jostain aiemmin koetusta. Kuvasarjat voi nähdä myös kokonaistaideteoksena ja taiteellisena dokumentaationa, joka kuvittaa tietäni valokuvataiteen opinnoista sosiaalipedagogiikan pariin ja siitä edelleen ekspressiivisen taideterapian maailmoihin. Tällä matkalla olen oppinut ennen kaikkea myötätuntoa sekä itseäni että muita ihmisiä kohtaan.

Untitled (2008) kuvasarja syntyi kuvataiteen maisteriopintojeni aikana, kun sitoutin itseäni taiteelliseen työskentelyyn isän puoleisen suvun maatilalla Kainuussa. Sarja on kuvattu keskikoon filmikameralla.

Never Ending Walks and Talks (2009) -valokuvasarjan lähtökohtana oli eteläisen Helsingin rantaviivan tuntumaan raivaamani reviiri, joka sulki sisäänsä henkisen väkivallan aiheuttamat heijasteet kokemusmaailmastani. Kaivopuiston liepeille jätetyt, peitetyt ja tuetut – omien lokaatioidensa yli ulottuvat merkit inhimillisestä elämästä ovat kuvataiteen maisteritutkintoon sisältynyt työnäyte taiteen voimasta silloin, kun sanat loppuvat kesken. Valokuvat on kuvattu keskikoon kameralla vanhentuneelle filmille.

Ei saa leikkiä suojatietä. (Saapas) 2012 sarjan tein Tukholman Supermarket-taidefestivaaleille kreikkalaisen kuraattorin aloitteesta. Valokuvatussa katuperformanssissa tarkastelen yliajetuksi joutumisen ja toisaalta turvallisen tienylityksen teemoja. 

Rakastaa, ei rakasta (2013) kuvasarjassa tarkastelen sitä, voiko elämään luottaa. Toteutin työn ekspressiivisen taideterapian ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Alun alkaen tein työn tanssipresentaationa, joka tallennettiin jälkikäteen valokuvaaja Sanna Johanssonin toimiessa kameran takana.

Untitled 2008

Never Ending Walks and Talks 2009

Ei saa leikkiä suojatietä (Saapas) 2012

Rakastaa, ei rakasta 2013