Taide ja luova ilmaisu

Tässä osiossa esittelen opiskelijoiden tekemiä taideteoksia, joita he ovat tehneet ohjaamieni taide ja luova ilmaisu -kurssien aikana. Taide ja luova ilmaisu kuuluu ammattikoululaisten opetussuunnitelmaan pakollisena (1 osp) kurssina ja vapaaehtoisena (1-3 osp) kurssina. 

Olen kokenut näiden taidekurssien ohjaamisen erityisen antoisana, sillä niissä on voinut painottaa hyvinvointitaiteen näkökulmaa. Hyvinvointitaiteen keskiössä olemme tarkastelleet taiteen ja kulttuurin vaikutusta omaan ja yhteiseen hyvinvointiin niin taiteen tekijänä kuin myös sen kokijana. 

Paikka: Ammattiopisto Luovi
Aika: kesäkuu 2023
Toteutustapa: Pakollinen kurssi, työskentelyä ulko- ja sisätiloissa

Töiden tekijät vasemmasta yläkulmasta oikealle ja vasemmasta alakulmasta oikealle: Kasper Saarela, nimetön, Pinja Sipari, Sallymiakki (@artmiakki)

Paikka: Business College
Aika: kesäkuu 2023
Toteutustapa: Kolmen aamupäivän pakollinen kurssi. Aloitus luokassa, taidetyöskentely ulkotiloissa

Paikka: Ammattiopisto Luovi
Aika: lokakuu 2022
Toteutustapa: Valinnainen Sadut & SÄ –kurssi, joka toteutettiin ateljee-työskentelynä yhdessä opettaja Maire Härkösen kanssa.

Sadut & SÄ -kurssilla opiskelijat valitsivat itseään inspiroivan satuhahmon tai tarinoista tutun tilanteen, josta he suunnittelivat ja toteuttivat oman tulkintansa itse valitsemillaan materiaaleilla. Lisäksi opiskelijat tutustuivat erilaisiin satuperinteisiin ja erityisesti oman tarinansa taustoihin. Lopputuloksena oli värikäs kimara taiten toteutettuja teoksia, joista pidimme näyttelyn Luovin tiloissa.

Niki Sorsa, Myyrä-kipsinaamio
Juho Rinkinen, lyijykynäpiirros Komisario Palmun kuvItetusta tarinasta
NikNak (@n1knak_), Prinsessa Mononoken kipsinaamio (kesken)
NikNak (@n1knak_), Prinsessa Mononoken asu
Ida Räihä, akvarelli
Heidi Koskinen, lyijykynä
Heidi Koskinen, akryyli
Amir, öljyväriliitu
Amir, öljyväriliitu
Amir, öljyväriliitu
Elma Korhonen, akryyli
Elma Korhonen, akryyli
Julia Krook, akvarelli
Lara Laine, akryyli
Vili Kortelainen, akryyli
xxx, öljyväriliitu