Ekspressiivinen kuvataide ja meditatiivinen tanssi - viikonloppukurssi huhtikuussa 2020

Aika: la-su 10. – 11.4.2021 klo 11 – 14:45 molempina päivinä 
Paikka: Helsingin aikuisopisto. Uusi opistotalo, Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki.
Luokka: Taide 524
Opettajat: Tiina Sara-aho (tanssi) ja Lilli Kinnunen (kuvallinen ja sanallinen työskentely)
Kurssimaksu: 84 € 

Kuva: Ari Koskela, Äänimaljan reunalla (2015)

Ekspressiivinen kuvataide ja meditatiivinen tanssi -viikonloppukurssilla vahvistetaan keho-mieli-yhteyttä sekä tanssin että kuvallisen ja sanallisen työskentelyn avulla. Liikeharjoitusten tarkoituksena on tuoda rauhan ja läsnäolon kokemus osallistujalle. Kuvallisessa ja sanallisessa työskentelyssä korostuu kokeileva ja leikkimielinen tekeminen. Kaksi kurssikertaa muodostavat kokonaisuuden, jonka aikana asetutaan omien voimavarojen äärelle ja katsotaan itseä myötätuntoisesti ja arvostavasti. Et tarvitse aiempaa kokemusta luovasta työskentelystä. Kurssilla käytettävät materiaalit sisältyvät kurssimaksuun. Tule sellaisena kuin olet!

Ilmoittautumislinkki tulee myöhemmin.

MENNEITÄ TAIDEKURSSEJA JA -RETRIITTEJÄ

Meditatiivinen taideretriitti Hyvän toivon kappelissa 31.10.2020

Anja Hella_2019

Kuva: Anja Hella, Katedraali (osa teoksesta) 2019

Aika: la 31.10.2020 klo 10-18 

Paikka: Hyvän toivon kappeli, Länsisatamankatu 26-28, 00220 Helsinki 
Opettajat: tanssipedagogi-teologi Tiina Sara-aho, kappelin yhteisömuusikko, teologi Elsa Sihvola ja sosionomi-kuvataiteilija Lilli Kinnunen
Hinta: 20€, sisältäen taidemateriaalit, ohjauksen ja ruokailun

Meditatiivinen taideretriitti on kehittelemämme konsepti, jossa terapeuttinen taidetyöskentely ja pyhä tanssi yhdistyvät vanhaan kristilliseen hiljaisuuden retriittiperinteeseen. Hiljentymistä rytmittää ruokailut, yhteiset meditaatioharjoitukset, kuvallinen ja sanallinen työskentely, meditatiivinen pyhä tanssi ja elävä musiikki. Tavoittelemme puhumattomuuden rauhaa. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita.

Varustaudu retriittipäivään mukavin ja joustavin, riittävän lämpimin vaattein. Liikeharjoituksia varten ota mukaasi sisäkengät, -tossut tai liukuestesukat. Taidemateriaaleina käytämme öljyväriliituja ja pullovärejä maalaamiseen, savea muotoilemiseen ja sanoja itsereflektioon. Retriitti on kuin miniloma, jonka aikana on mahdollista tulla tietoiseksi omaa ydintä vahvistavista elementeistä ja kokea ryhmän kannatteleva voima.

Ohjaajina ovat tanssipedagogi-teologi Tiina Sara-aho, kappelin yhteisömuusikko, teologi Elsa Sihvola ja sosionomi-kuvataiteilija Lilli Kinnunen. Retriitti on suunnattu täysi-ikäisille. 15 ensimmäistä mahtuu mukaan. 

Lisätiedot: Elsa Sihvola, elsa.sihvola@evl.fi, 050 598 0823